Söndagspromenad på Ön

I söndags var jag och ute och promenerade i solskenet. Ön med det fantasifulla namnet Ön fick finna sig i att trampas på, emellertid inte utan motstånd: vägarna var hala så jag fick trippa försiktigt för att inte plötsligt och ofrivilligt växla från vertikal- till horisontalläge.

Som sig bör en söndagspromenad hade jag med Ingvar Storm i mina öron som förgyllde situationen lite extra. När jag gick där i all min fryntlighet mötte jag en man i 40-årsåldern som vinkade och såg ut att ropa något. Jag vinkade tillbaka och pausade Spanarna.

– Hejhej! ropade han och gick fram till mig.
– Hej, svarade jag den främmande mannen lite förvirrat.
Han sträckte fram en hand klädd iklädd en varm tumhandske, som jag skakade.
– Vad har du för bil? frågade han mig.
– Jag har ingen bil, svarade jag lite konfunderad.
– Va? Är det inte jeans? sa han och pekade på mina byxor.
– Näe, det är något annat tyg, sa jag lite vagt för att undvika att blotta min okunskap om G1000-tyget som mina Fjällrävenbyxor är gjorda av.
– Var bor du? frågade han hastigt.
– Ålidhem, svarade jag efter att i huvudet lokaliserat min bostad.
– Får jag vara med dig någon dag? frågade han mig sen.
– Näe, tyvärr, svarade jag smått överrumplad.
– Ha det bra! sa han glatt och gick med raska steg därifrån.

Jag är antagligen inte unik i detta, men jag har svårt att inte tina i en solig och trivsam situation som denna, trots att kylan kärleksfullt nafsar mig i ansiktet.

Det här inlägget postades i Spridda skurar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Söndagspromenad på Ön

 1. Claran skriver:

  Tina!? Herreguh! Jag hade blivit livrädd! Vad ville han egentligen? Satte han en sändare på dig nu så han kan komma och uppsöka dig!?

  • Erik skriver:

   Äh, han verkade inte farlig. Jag fick i dag reda på att han heter Ingmar och är ett original här i trakten. Han brukar tydligen gå runt och fråga folk cykelrelaterade frågor, men nu tycks han ha insett att folk kör mer bil än cyklar i dag.

 2. Göran S skriver:

  Kul! Go gubbe.
  Påminner om en känd, cyklande man i Karlskrona som ropade ”kopior” så ihärdigt efter två av mina arbetskamrater att de var tvungna att fråga vad han menade. ”Jamen folk säger att jag är ett original, då måste ni ju vara kopior” …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>